Tarihi hatırlattı! Nazilli'de top mermisi bulundu

Nazilli ilçesinde Kurtuluş Savaşı'ndan kalma olduğu tahmin edilen top mermisi bulundu.

 Tarihi hatırlattı! Nazilli'de top mermisi bulundu

Alınan bilgiye göre, Yaylapınar Mahallesi'nde su borusunu tamir ettiği sırada top mermisini fark eden Süleyman Tunç, durumu güvenlik güçlerine bildirdi. Olay yerine gelen polis ve jandarma ekipleri, çevrede önlem aldı.

Aydın Emniyet Müdürlüğüne bağlı bomba imha uzmanlarınca incelenen mermi, ilçedeki Haluk Alıcık Atış Poligonu'na getirildi. Jandarma ekipleri atış poligonu yakınında bulunan vatandaşları ve araçları yaklaşık 1 kilometre uzaklaştırdı. Kurtuluş Savaşı'ndan kalma olduğu tahmin edilen top mermisi burada imha edildi.

Patlayan su borusunu tamir etmek istediğini belirten Süleyman Tunç, ''Boruyu onarmak için toprağı kazdığım sırada 40 santimetre uzunluğunda bir şey buldum. Ellerimle çıkardığımda bunun top mermisi olduğunu anladım. Yaklaşık 15 kilogram ağırlığındaki mermiyi kenara koydum ve yetkililere bilgi verdim'' diye konuştu.

 

Kafa Açan Uzman

Kafa Açan Uzman

Hafta içi her gün
07:00 - 09:00
Kafa Açan Uzman
Serdar Trafikte

Serdar Trafikte

Hafta içi her gün
16:00 - 18:00
Serdar Trafikte
Alem'in En İyileri
00:00