Aydilge'den Aleyna'yı eleştirenlere sert tepki!

Şarkıcı Aydilge, Aleyne Tilki'nin yeni klibini eleştirenlere sert tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından videolu paylaşım yapan Aydilge, 'ahlakçılık taslamak yerine, kendi içimizdeki sapkınlıklarla yüzleşmeliyiz' ifadelerini kullandı.

Sevilen şarkıcı Aydilge, Türkiye’deki çocuk istismarına vurgu yapan bir video yayınladı. Aydilge, Tilki’nin özellikle bir kesim tarafından maruz kaldığı kişisel eleştirilerin, asıl toplumsal meseleyi gölgelediğini söyledi. 

Şarkıcı Aydilge paylaştığı video'ya, 'Aleyna Tilki'nin yeni klibi yayınlandı. Çocuksu beden ve kadınsı seksilik birleştiğinde ortaya çocuksu cinsellik çıkıyor… Böyle bir imajın meşrulaştırılması, çocukların pedofili kurbanı olmasını kolaylaştırır belki ama asıl soru şu: Biz kendi sapkınlıklarımızla ne zaman yüzleşeceğiz? Çocuk gelin mevzusunu ne yapacağız? İmam nikahının ardına sığınılarak tecavüz edilen küçük kızlarımızla ve devletin resmi kurumlarında tacize uğrayan küçük çocuklarımızla ne zaman yüzleşeceğiz? Aleyna'nın klibini eleştirip, vicdanımızı rahatlatmak kolaya kaçmak değil mi? Pedofillerin, cinsel uyarılma nesnesi, çocuklar ya da kadın erotizmine sahip ergenlerdir. Ayıcıklar, masum bakışlar ve seksi danslar üçlemesi bunların ekmeğine yağ sürebilir ama bu sapkınlığı yaratan, pekiştiren sadece medyaymış, klipmiş, popüler kültürmüş gibi iki yüzlüce davranmak yerine şunu görmeye ne dersiniz; Türkiye, küçük yaşta zorla evlendirilen çocuk gelin sayısında dünyada beşinci, Avrupa'da birinci sırada yer alıyor!!! 12-13 yaşındaki çocuklara imam nikahının arkasına sığınılarak tecavüz ediliyor. Bir de bu düğünle kutlanıyor. O yüzden Aleyna'yı ya da başka bir figürü hedef alıp ahlakçılık taslamak yerine, kendi içimizdeki sapkınlıklarla yüzleşmeye ne dersiniz?' notunu düştü.

İşte Aydilge'nin o paylaşımı...