Fatih Terim, Adem Metan’ın konuğu oldu

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim bu sabah Alem FM ve LİG Radyo ortak yayınında Adem Metan’ın programına konuk oldu. İlk kez bir radyo programına katıldığını söyleyen Terim, en sevdiği dizileri de açıkladı, içleri kan ağlayarak çıktıkları maçı da....

Fatih Terim, Adem Metan’ın konuğu oldu

“TÜRKİYE’DE BİR İLK”

 

A Milli Futbol Takımı ile Galatasaray’da birçok önemli başarıya imza atan ünlü teknik adam, ilk kez bir radyo programına katıldığını ifade etti. Futbol sahalarında başarı için ter akıtan Terim, bu kez Metan’ın programında kendisine yönelttiği her soruya cesur cevaplar verdi. Sosyal medya üzerinden kendisine yöneltilen binlerce mesaja kayıtsız kalmayan İmparator Terim,  programa başlarken duygularını şöyle dile getirdi: “Bu radyo programı Türkiye’de bir ilk olabilir. Senin, röportaj talebini bana ilk kızım Buse söyledi. Böyle bir şey beklemiyordum. Böyle bir kitleniz ve seveniniz olduğu için sizi tebrik ediyorum. Bu saatlerde genel olarak canlı yayına bağlanıp röportaj yaptığım bir durum değil. Sabahın erken saatlerinde değişik bir duygu oldu.”

 

”YETENEKLİ GENÇ KARDEŞLERİMİZLE UMULMADIK İŞLER YAPTIM”

 

Kızı Buse’nin, “Babacığım her yerde böyle bir şey var” dediğini aktaran Terim, asistanım Hande Hanım da bana, “Adem Metan sizi programına almak istiyor, dedi.” Konya’daki Milli maç sonrası programlara çıkmadığını da belirten Terim “Kendisini kabul ettirmeye ve yeteneğini ispat etmeye çalışan birçok genç kardeşimizle umulmadık işler yaptım. Bu da onlardan biri. Sen bunu çok istedin. Ben de seni ilk kez görüyorum. Müthiş özveriyle devam ettin“ diyerek Metan’ı övdü

 

“EVDE İMPARATOR DEĞİLİM, İMPARATORİÇE EŞİM VAR”

 

Futbol dünyasında “İmparator” olarak anılan Terim, evde imparator olmadığını İmparatoriçe eşinin kararlarına uyduğunu belirtti. Yemek zevkinden de bahseden Terim, içinde pişmiş soğan olmayan her yemeği sevdiğini belirtti. Terim “Zeytinyağlı barbunyayı çok seviyorum. Ayrı bir ilgim ve düşkünlüğüm var” dedi.

 

“MIŞ, GİBİ DAVRANMAM, NE İSEM OYUM!”

 

Doğal bir yapıya sahip olduğunu da ifade eden Terim, saha kenarında nasıl davranıyorsa evde de aynı şekilde olduğunu anlattı. Terim, herkes gibi bir yaşantıya sahip olduğunu belirterek, “Heyecanlanıyoruz, kızıyoruz, üzülüyoruz, hayal kırıklığı yaşayabiliyoruz. ‘Mış’ gibi davranmam, ne isem oyum! Hiçbir zaman kurgu içinde olmadım. Saha kenarında profesyonellik ve yaşımın gerektiği olgunluk bazen beni tutuyor. Kızlarım evlendikten sonra ayrılınca Fulya Hanım ile yalnız kaldık. Torunum Yaman bu boşluğu doldurmaya çalışıyor. Birbirine bağlı iyi bir aileyiz. Örf ve ananelerinden vazgeçmeyen ve birbirini seven insanlarız” şeklinde konuştu. Terim, canın canı olması sebebiyle torun sevgisinin de farklı olduğunu söyledi.

 

“SİZ YİNE DE TAKLİTLERDEN SAKININ!”

 

Sık sık taklidinin yapıldığının hatırlatılması üzerine tebessüm eden Terim, dünyanın her yerinde herkesin taklidinin yapılabildiğini ifade etti. Terim, ”Sınırları mizah içinde olan başarılı taklitleri takdir ederim. Sıkıntıya düşmem. Maksadını ve edep sınırlarını aşanları hoş görmem beklenmesin. Bazen çok güldüğüm oluyor. Siz yine de taklitlerden sakının” dedi.

 

“UEFA KUPASI SEVİNCİ ÇOK FARKLI”

 

Galatasaray ile kazandıkları UEFA kupası duygusunun farklı olduğunu da belirten Terim, böyle zaferlerin sene-i devriyesinin hoş olduğunu ve bu sevinci ifade edecek kelime bulunamadığını vurguladı.
 
“MUHTEŞEM YÜZYIL VE KİRALIK AŞK DİZİLERİNİ İZLİYORUM”

 

İyi bir TV izleyicisi olduğunu da anlatan Terim, Avrupa ve ülkemizde oynanan maçları takip ettiğini ancak kendisini ajandasının yönettiğini kaydetti. Evinde açık oturum, spor, haber programlarını izlediğini söyleyen Terim,  “Muhteşem Yüzyıl ve Kiralık Aşk dizilerini izlediğini söyledi. Kendisinin dizideki karakterlerle ilgili çok soru sorması sebebiyle eşi Fulya Terim’in son zamanlarda başka odada TV izlediğini söyledi. Fanuslarda yaşamadığını da kaydeden Terim, herkes gibi bir hayatı olduğunu kaydederek, “Ne ailem ne de ben ayrı değiliz. Eşofmanımı giyip dizimi izlerim, arkadaşlarımla oturur sohbet ederim. Bakarsınız kapı çalınmış Buse ve eşi yürüyerek evimize gelmiş” diye konuştu.

 

KIZ BABASI OLMANIN ZOR YANI VAR MI?

 

Terim, kızları Merve ve Buse ile ilgili, ‘Kız babası olmanın zor yanı var mı?” diye sorulunca da duygusal bir konuşma yaptı. Terim, kızları dünyaya geldiğinde sahada olduğunu veya antrenör olduğunu belirterek, doyasıya yaşayamadığı söyledi. Terim, “Boş vaktimi onlarsız geçirmiyorum. Zaman bana o açığı kapatmak için imkan sağladı. İki kızım ile çok güzel günler yaşadım, yaşamaya devam ediyorum. İyi ki onlar var” dedi.

 

TERİM'DEN ADEM METAN’A TAVSİYELER

 

Program sonunda Metan’a tavsiyelerde bulunan Terim, vazgeçmemesini ve yenildiğinde değil vazgeçtiğinde kaybedeceğini söyledi. Terim, sözlerini şöyle tamamladı: “Devam etmek lazım. Temiz kalbiyle iyi niyetiyle çalışan herkes sonunda başarıya ulaşacaktır. Merve ve Buse’ye ne söylediysem herkese aynı şeyi söylerim. İkisi de severek evlendi Buse’ye buralara gelebileceğini 2 yıl önce söyledim. Sen de çalışmaya devam et ve hedeflerine göre davran. Yeniliklere açık ol.”

 

“FUTBOLCULARIMIZ İÇLERİ KAN AĞLAYARAK ZAFER KAZANDI”

 

Ülke gündemine yönelik soruları da cesurca cevaplayan Terim, 28-30 yaş grubunda olan Milli Takım oyuncularının Ankara’da meydana gelen patlamadan çok etkilendiklerini anlattı. Bu yükün omuzlarda taşınmasının kolay olmadığını vurgulayan Terim, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hepimiz bu ülkenin insanıyız. Empati yapmasını da iyi biliriz. Hakikaten zor günlerdi. Herkes elinde telefon, haber alıyor, ajans haberlerini dinliyor, sosyal medyayı izliyordu. Her geçen an ölü sayısı artmıştı  Bu genç çocuklar buna rağmen çıkıp ülkelerini temsil ettiler. Ay yıldızlı bayraklarına o kadar bağlılar ki; içleri kan ağlayarak çıkıp oynadı ve zafer aldılar.”
Hollandalı bir gazetecinin de kendisine ‘Sayın Terim nasıl hallettiniz?’ diye sorduğunu anlatan Terim, aynı cevabı verdiğini söyledi. Terim, “Onların DNA’sında fekadarlık var. Hep söylerim, UEFA maçı yaptığımız Leeds United maçından sonra keşke 2 -0 yenmeseydik. Keşke o insan ölmeseydi. Hiçbir insanın ölümü hiçbir zaferle kıyas edilemez. Aynı samimiyetle söylüyorum. Islıklanan istiklal marşlarına tepkim aynı samimiyetledir. ‘Saygı duruşlarında ne ölüye, ne de diriye saygınız var’ dememdeki kastım buydu.”
Terim, ülke sıkıntılarının da büyük olduğunu belirterek, ülkesini çok seven insanlar olduklarının altını çizdi ve “Yıllarca ay yıldızı göğsümde taşıdım ve hizmet ettim” dedi.

 

“FUTBOL BARIŞI KORUYAN ÇOK ÖNEMLİ BİR ARGÜMANDIR”

 

A Milli Takım’ın Euro 2016’da mücadele vereceğini de hatırlatan Terim, ülkemizin buna çok ihtiyacı olduğunu vurguladı. Bu futbol argümanının iyi kullanılması gerektiği uyarısında bulunan Terim,  futbolun kimsenin yapamadığı birlikteliği yaptığını anlatarak, “Spor barışta çok önemli bir argümandır. Bunu korumalıyız.” şeklinde konuştu. Turnuvanın  ülkemiz için bir fırsat olduğunu da aktaran Terim, 2008’deki gibi yine başarılı olabileceklerini söyleyerek, “Yeteneğimiz, cesaretimiz ve heyecanımız var.” dedi.

 

 

Kafa Açan Uzman

Kafa Açan Uzman

Hafta içi her gün
07:00 - 09:00
Kafa Açan Uzman
Serdar Trafikte

Serdar Trafikte

Hafta içi her gün
16:00 - 18:00
Serdar Trafikte