Atıklardan savaş gemisi!

Atıklardan 2,5 metrelik savaş gemisi maketi yaptı.

Atıklardan savaş gemisi!

Bursa'nın Karacabey ilçesinde bir vatandaş atık pil, karton, pet şişe gibi malzemelerden yaptığı savaş gemisi maketini motor takarak yüzdürmeyi planlıyor.

Bursa'nın Karacabey ilçesinde yaşayan Murat Akbay (47), çöpten topladığı atık pil, karton, pet şişe gibi malzemeleri birleştirerek 2,5 metre uzunluğunda savaş gemisi maketi yaptı.

Akbay, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yıl aralık ayında, insanların kullanmadığı ve gereksiz görerek çöpe attığı bazı malzemeleri toplamaya başladığını söyledi.

Tasarladığı maket için atık pil, karton, pet şişe ve elektronik parçaları kullandığını belirten Akbay, "Her geçen gün parçaları birleştirerek iki ay gibi kısa bir sürede 2,5 metrelik gemiyi tamamladım. İnsanlar geri dönüşümü mümkün olan malzemeleri çöpe atıyor. Aslında atılan bu malzemeler çöpe değil de geri dönüşüm kutularına atılsa değerlendirilebilir. Bu konuda vatandaşlarımız daha bilinçli olmalı" diye konuştu.

"Karacabey" adını verdiği maket gemiye motor takıp suya indireceğini anlatan Akbay, bu projesiyle insanlara çöpe atılan malzemelerden neler yapılabileceğini göstermek istediğini sözlerine ekledi.

Kafa Açan Uzman

Kafa Açan Uzman

Hafta içi her gün
07:00 - 09:00
Kafa Açan Uzman
Serdar Trafikte

Serdar Trafikte

Hafta içi her gün
16:00 - 18:00
Serdar Trafikte