Aktarlığı 'bilimsel' yapmak için ABD'de yüksek lisans yaptı

Adnan Yıldırım, dede mesleği aktarlığı daha iyi yapabilmek amacıyla ABD'de 'Bitki Bilimiyle Tedavi Yöntemleri' programında yüksek lisans yaptı.

Aktarlığı 'bilimsel' yapmak için ABD'de yüksek lisans yaptı

Amasya'nın Merzifon ilçesinde yaşayan Adnan Yıldırım, dede mesleği aktarlığı daha iyi yapabilmek amacıyla ABD'de "Bitki Bilimiyle Tedavi Yöntemleri" programında yüksek lisans yaptı.

Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5'inci kuşaktan dedesi Alişan Hafızoğlu'nun 1895 yılında Osmanlı-Rus savaşı nedeniyle Kafkasya'dan göç ederek Merzifon'a yerleştiğini ve aktar dükkanı açtığını söyledi. Dedesi Hafızoğlu'nun Kafkasya'dan getirdiği mesleği kendisinden sonra çocuklarının devam ettirdiğini anlatan 35 yaşındaki Adnan Yıldırım, böylece ailesinin 5 kuşaktır bu işi sürdürdüğünü belirtti.

Kendisinin de dedesi ve babasından işin geleneğini, inceliklerini öğrendiğini dile getiren Yıldırım, "Bu işe biraz daha bilimsellik katmak için üniversite okudum. Afyon Kocatepe Üniversitesinde biyokimya bölümünü bitirdim. Daha sonra ABD'de yüksek lisans yapmaya karar verdim. Bir yıl kadar önce Güney Kaliforniya Üniversitesinde 'Bitki Bilimiyle Tedavi Yöntemleri Programı'nda yüksek lisans yaptım. Ben de dedelerim gibi bu meslekten başka bir meslek yapmayı düşünmedim" ifadelerini kullandı.

AA

 

Kafa Açan Uzman

Kafa Açan Uzman

Hafta içi her gün
07:00 - 09:00
Kafa Açan Uzman
Serdar Trafikte

Serdar Trafikte

Hafta içi her gün
16:00 - 18:00
Serdar Trafikte