Melih Gökçek Adem Metan'ın konuğu oldu

Melih Gökçek ilk kez açıkladı!

Melih Gökçek Adem Metan'ın konuğu oldu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Alem FM'de Adem Metan'ın sorularını yanıtladı.

Alem FM’de geçtiğimiz günlerde sosyal medyanın tüm gücünü seferber ederek, Gülben Ergen’i konuk etmeyi başaran Adem Metan’ın yeni hedefi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek olmuştu. En sonunda bu büyük buluşma gerçekleşti.

Melih Gökçek nasıl bir 24 saati yaşıyor? Şüphesiz sosyal medyayı aktif kullanıyorsunuz, zorlukları neler?

24 saatim her gün daha farklı geçer. Her günün programı değişik. Tweet'i nerede denk gelirsem orada atarım. Şimdi buraya geldim ALEM FM'de olduğuma dair tweet attım. Birazdan arabaya biner tweet atarım. Yemek sırasında tweet atarım. Akşam eve gelirim tweet atarım. Yani tweet'i yeri falan yok. Ben arabanın içerisindeyken bile mesai saatindeyim. Bazı günler o kadar önemli olaylar oluyor ki, onu anında değerlendirmek gerekiyor. Böyle bir tweet anlayışım var. 28 günde 60 milyonu geçen tıklama oluyor. Şu anda Türkiye'de tartışmasız 1 numarayız. Takipçileri benden çok olanlar var. İdeolojik anlamda beni tasvip etmeyenler takip ediyormuş gibi gözükmüyorlar. Ama takip ediyorlar. Nereden biliyorsun; tıklamalardan. Bir tweet'in ortalama 80-100 bin arasında tıklama alıyor. Bu da ayrı bir alem. Ben kendi medyamı kuracağım dedim, kurdum. 

Bizden nasıl haberdar oldunuz? Ankara'nın belediye başkanı olmak zor görev. Burası Türkiye Cumhuriyeti'nin başkenti. Karşınızdaki Melih Gökçek olunca ulaşmak hem çok zor hem çok kolay. Nasıl oluyor?

Sizi zaman zaman dinleme fırsatım oluyor. O saatte ayaktaysam.

Size tweet atmanız için rica eden siyasetçiler var mı?

Çok var. 

Her partiden var mı? Sadece AK Parti'den mi?

CHP'den bile oluyor. Arkadaş dediğimiz kişiler var, onların kendi aralarındaki tartışmalar meşhurdur. Rakipleri hakkında bir iki laf atıyorum diye bazen böyle taleplerde bulunmuyor değiller.

Özellikle Ahmet Hakan'la çok tatlı atışmalarınız oluyor. Bazen insanların merakla beklediği noktalara geliyor. Bunun bir perde arkası var mı?
Tamamen spontane. 

AHMET'E CUMARTESİ AKŞAMI BİR SÜRPRİZİM VAR

Ahmet Hakan şimdi bir tweet atabilir?

Uyuyordur o bu saatte. Ahmet'e Cumartesi akşamı bir sürprizim var. Cumartesi gündüz olacak bu iş, ama akşam televizyonlara düşer. Gündüz internet sitelerinde görürsünüz. O olay gerçekleşecek ve ondan sonra tweet'i atmayı düşünüyorum. 

Melih Gökçek en çok hangi yemeği sever?

Çiğ köfteyi çok severim. İyi yaparlarsa Adana kebabını severim. Bu iki yemeği rahatlıkla söyleyebilirim. Meyvalardan Trabzon hurmasını çok severim. 

Melih Gökçek bir Tweetter'i retweet için hangi kriteri kullanır?

Basit olmayacak, anlamlı olacak o zaman rahatlıkla retweet edebilirim. Benim takip ettiğim 4 binin üzerinde arkadaş var. DM'den seçtiklerimi atabiliyorum. 

KENDİMİZE HAS METODLAR BULDUK

Gökçek twetter'la nasıl buluştu?

Bir gün oturuyoruz. Şu anda milletvekili Ertan Aydın Bey var. 'Başkanım siz tweetter'i biliyor musunuz?' dedi, 'ne ki o' dedi. Ben göstereyim dedi, öğrenmek için birtakım sualler sordum. O da kendine göre anlattı. Dedim 'bir hesap açalım' . Açış o açış. Biz olayı iyice geliştirdik. Kendimize has metodlar bulduk. Tweet aleminde pek çok ilki ben yaptım. Mesela büyük harfle yazmak dikkat çekmek anlamına geliyor. Bir özelliği kendinize böylece kapmış olursunuz. Twitter'da kuralları ben kendi hesabımda kendim koyarım, kimse karışamaz dedim ve yola öyle devam ettim. 

Programa çıkınca adeta günler öncesinde hazırlanmış gibisiniz. Çalışıyor musunuz?

Birkaç saat oldu mu gelişigüzel program olur. Karşındakine saygım varsa, birtakım ifadeler kullanacaksam, onları inandırmak ve belgelerini, bilgilerini ortaya koymak zorundasın. Benim bir ekibim var ciddi anlamda çalışırım. Bazı programlar var ki, 15 gün çalışırım.

GÖKÇEK'İN DE PARALEL YAPIYA DURUŞU BELLİ

Osmanlıspor'la ilgili bir söyleminiz olay oldu. Osmanlıspor sizin için ne ifade ediyor?

Bir kere o ifadeyi Fırat Aydınurs'un daha sonra bu işi niçin yaptığını çözdüm. Arkadaşın Paralel yapıya sempatisi var. Acizane kaynaklarım çoktur. O manada gelince anladık ki, bütün düşmanlığının arkasındaki yatan neden buymuş. Ben başka şeyler arıyordum. Özellikle Beyaz TV'deki bir program dolayısıyla Beyaz TV'yle takışmış. Oğlum Osman Gökçek Beyaz TV'nin genel koordinatörüdür. Gökçek soyadı dolayısıyla diye düşündüm ben. Mesele o değilmiş. Öğrendik ki, beyefendinin Paralel yapıya sempatisi varmış. Gökçek'in de paralel yapıya duruşu belli. Öğreniyorum ki onun intikamını aldı bizden. Osmanlıspor bizim için çok önemli değil; ama önemli. Ankara'da bir takımın başarılı olmasını hep hayal ettim. Geçmişte bir sekte aldık. Şu anda osmanlıspor'un çok ciddi bir seyircisi var. İnşallah o başarılı dönemine döner. Yeni transferler muhtemelen olur. Osmanlıspor'un en büyük sıkıntısı sakatlıklar. En popüler futbolcuları sakat. İnşallah ikinci yarı öyle olmaz...

Ersoy çok iyi bir forvettir...

Bu programa gelmemde en büyük emek Ersoy Dede'dir, kendisinin yazılarını takip ederim. Gerçekten büyük bir gazetecidir. Bizim cenahın gazetecisidir. 

Bizim takımda hangi bölgeye konumlandırırsınız?

Forvet, tam santrafor

Diğerleri...
Ayıp olur şimdi onları söylersem.

KENDİ KENDİNİ BİTİRDİ, YANLIŞ ADIM ATTI

Sayın Mustafa Sarıgül mesaj göndermiş, selam göndermiş.
Aleyküm selam, dostluğumuz ve arkadaşlığımız vardır. Dün mesajı geldi, Hüsamettin Bey'in kayınvalidesi vefat etmiş. Mustafa iyi çocuktur ama siyasette şansını kaybetti. Beni dinleseydi burada olmazdı. O ne demek istediğimi anlamıştır. Mustafa Sarıgül için siyaset bitti diyebilirim, hiç arzu etmezdim. Kendi kendini bitirdi, yanlış adım attı. Maalesef Kılıçdaroğlu onu yedi...

Beyaz Futbol'u izliyor musunuz?

Tartışmaları, kavgaları, esprileri gerçekten Türkiye'de bir numara. Ekibiyle ayrı bir ekol. Derslerini çalışarak çıkıyorlar, ben onları kendime benzetiyorum. Ben bir gün Beyaz TV'yi ziyaret ettiğim de Ertem'i ekibini toplamış olduğunu gördüm. Çok başarılar, iyi çalışıyorlar. 

Osman Gökçek çok önemli işlere imza atıyor. En son bir gençlik buluşması yaptı. Sayın Cumhurbaşkanımız da katıldı, siz de teşrif ettiniz.
Normal şartlarda babasının son dönemi, 3 dönemi kaldırmazlarsa. Onun siyasete girmesi lazım. Osman'ın önünü tıkayan kişi Melih Gökçek. Osman'ın siyasi arenaya girmesi için Melih Gökçek'in kenara çekilmesi lazım. Ben oğluma güveniyorum, kendisini iyi yetiştirdi. Ben Allah'ın izniyle siyaset hayatında olacağını düşünüyorum. 

ÇOK İYİ HAZIRLANMIŞ DERSİNE

Ertuğrul Özkök'ü konuk aldığı programı izlediniz mi?

Çok iyi hazırlanmış dersine, başarısını getirdi. Ertuğrul'un alışmadığı bir program oldu. Osman çalıştığı yerden sormadı ona.

Ankara'ya bir temapark yaptınız?

Yapıyoruz, yüzde 70'lerde.

Ne zaman biter?

Ümidimiz Ağustos sonuna yetiştirelim diyoruz. Açılışı yazın olursa daha iyi olur. Dünyanın en büyük temaparkı. Türkiye'nin Disneyland'ı. 1217 tane oyuncağı var. Disneyland'a gitseniz 50-60 oyuncakla karşılaşırsınız. Bizde onun 20 katı. 20 bin metre kapalı alanlı dinozor ormanı, müzesi ve lokantası olan bir bölüm var. Ayrıca dışarıda iki tane dev dinozorumuz var. Birisi 65 diğeri 40 metre. Dünyanın en büyük 3 tane fıskiye grubundan bir tanesi orada. Bir vatandaş oraya girdiğinde 'ben buradan dört dörtlük eğlenip çıkacağım' derse 3 günden önce çıkması mümkün değil. Ankara'da inşallah turizm potansiyelini canlandıracak proje.

BUNLARIN İÇERİDE GÖREVLERİ VAR

Anka parkı tanıtmak için bazı figürler koydunuz. Bu nasıl bir stratejidir?

Biz bu oyuncakları zaten burası için aldık. Bunların içeride görevleri var. Ama o görevleri başlayıncaya kadar dikkat çekmek maksadıyla buraya koyduk. Ankara'da Mimarlar Odası bizim bütün hareketlerimizi tenkit etme hastalığına uğramıştır. Ben biliyorum ki, bunları koyunca onlar hoplayacak. Ben şimdi başka bir şey koyacağım onlar yine hoplayacak. Medyadan birisi sordu, CNN'den Hande sordu 'niye yaptınız' dedi. Ben de ben bunu yapmasam siz Anka Park'tan bahseder miydiniz? Hayır, dedi. Bundan büyük reklam olur mu? Zenginin parası, züğürdün ağzını yorar mış, belki ters benzetme ama, bizim Ankara belediyesinin işleri de işi gücü olmayanların çenesini yoruyor. 

3 AYLIK MAAŞIMI VEREYİM DEDİM CEVAP GELMEDİ

CHP'nin parasal sıkıntı yaşadığına dair bir tweet atmıştınız?

CHP şu anda ciddi anlamda ekonomik kriz içinde. Kasada fareler düşse başlarını yarar. Milletvekilleri sıkıştırmaya başlamışlar. 60 biner lira para istemişler. Ben de CHP'yi canı gönülden çok seven, Kılıçdaroğlu'nun oradan ayrılmamasını isteyen bir kişi olarak 3 aylık maaşımı vereyim dedim, cevap gelmedi. 

Sayın Başkanımız hangi takımı tutar, hangi futbolcuyu beğenir?

Osmanlıspor'u tutarım. Şu anda Türkiye'de bayıldığım, vazgeçemeyeceğim bir sporcu ismi veremiyorum. Bir Burak'a özel sempatik vardır. Kerata bu sıralar eski formunu gösteremiyor. Gerçekten büyük futbolcu. Zamanında Ankaraspor'u alacaktık, kılpayı kaçırdık. Galatasaray'a geldi ve başarılı oldu. Ben Alex'i çok severdim, çok da beğenirdim. Hagi'yi aşırı beğenirdim. Türk futbolcuların içerisinden adını unutamayacağımız maalesef pek yok. Tabii Ardamız var. O keratayı da atlamayalım. O magazine düşkün, ama onun futbolculuğu yeter, iyi bir futbolcu...

Dün akşam Yavuz Bingöl'le birlikteydik. Sohbet ettik... Onunla projemiz var ama şimdi açıklayamam... Ben onun 'Eşref Saati' dizisini çok beğenirdim.

Sayın Başkanım odunherif mesaj göndermiş. Onunla iyi bir mizanseniniz olmuştu.
Hiçbir şey olmadı. Kendi kendine bir şey yazmış. İnsanları yalan söyleyerek bir şey yapmış. Aldatan insanları hiç sevmem. Ondan dolayı blokladım kendisini. Ben çok az insan bloklarım. Oğlumla ilgili bir yayın yapmıştı, espri yapabilirsin ama insanın ailesiyle ilgili yapamazsın

Özür dilese..
Özür dilerse dilesin, o kadar. İster dilesin, ister dilemesin, kendi bileceği bir şey. 

En çok hangi türküyü seversiniz?

Vallahi ne bileyim, aklıma gelmiyor, ne olursa olsun farketmez. Ben tabii türkü de dinlerim ama daha çok enstrümantel müziği severim. Pekçok enstrümansal çalan var. Biz de biraz eskiyiz. 

Bu yıl şampiyon kim olur diye sormuşlar?

Beşiktaş gibi... 

BÖYLE BİR HAKSIZLIK OLUR MU?

Beşiktaş'ta takip ettiğiniz futbolcu var mı?

Santraforları çok güzel... Dembaba Osmanlıspor'da oynasın isterim, ama ona para yetmez. Bu profesyonel futbolda inanılmaz haksızlık var. Dört büyükler ekstra para alıyor. Diğer takımlar kalan parayı paylaşıyorlar. Böyle bir haksızlık olmaz. Koyarsın bir kaide her sene birinci olarak, atarak söylüyorum, 10 milyon dolar verilecek, kupada birinci olana 7 milyon dolar vs. verilecek. Olsun Fenerbahçe birinci alsın 10 milyon doları. E ama kafadan bu parayı alıyorlar. Diğer rakipleri ne zaman bunlara yetişecek? Böyle bir haksızlık olur mu? Bu işi dava edip, düzeltmek lazım. 

BAŞKA TAKIMLARA NE GEREK VAR

Melih Gökçek'in bununla ilgili çalışması olacak mı?

Yok hayır. Ama bu haksızlık, Fenerbahçe, Galatasaray parayı alacak, Eskişehir'le Mersin küme düşecek... Bu büyük bir haksızlık. Sen paranı seyircinden kazanırsın, forma satarsın kazanırsın. Reklamlardan kazanırsın, bu avantajını kullan ama bunun haricinde kalkıp da ligde aldığın dereceyle olmaz ki... 'Biz olmasak ne olacak' deniyor. Kardeşim o zaman 4 takım kendi aranızda turnuva yapın, başka takımlara ne gerek var...

Ben de bir Orduspor taraftarı olarak, Trabzon taraftarıyım ama asıl takımım Orduspor, söylediklerinize imza atarım. 
Federasyon kalkıp bunlara rest çekebilir. Ama Federasyon'un oluşumu genellikle 4 büyüklerden gelenlerden oluştuğu için. Bu bir mahkeme kararıyla biter. Birisi cesaret edip mahkeme kararını alması lazım. 

RUSYA KONUSUNDA HİÇ TWEET ATMADIM

Ben bir Türk evladı, genci olarak şu an Türkiye Cumhuriyeti'nin Rusya'ya karşı çok dik bir duruşunu görüyorum. Rusya ile ne oluruz sizce?

Ben açıkça söyleyeyim, Rusya'yla bu sürtüşmenin devam etmesini arzu etmiyorum. Rusya'nın da arzu etmediğini düşünüyorum. Putin'in beyanatları iç politikaya dönük sloganlar olarak görüyorum. Bizim Rusya'yla kötü olmamızdan elde edeceğimiz bir menfaat kesinlikle yok. Son yıllarda turizm ve ekonomi olarak en çok alışverişimiz olan bir ülke. Ben tweettar'da Rusya konusunda hiç tweet atmadım. Çünkü bu durumun düzelmesini arzu edenlerden birisiyim. Biz Aralık'ta Moskova'da Ankara Günleri yapacaktık. Moskova Belediye başkanı benim arkadaşımdır, daha önceki başkanla da ileri derecede samimiyetimiz vardı. Hatta PKK'nın terör olayları dolayısıyla daha önce yapılacaktı, biraz ertelendi. Bu olaylar çıkınca kaldı. Dün bir mektup imzaladım, onları Türkiye'ye davet ettim. Moskova-Ankara ilişkilerine müspet anlamda etki yapması gerektiğine inanarak. Kendisini Türkiye'ye beklediğimi söyledim. İki şehir ilişkisinden tekrar ülkelerin arasındaki soğukluğun geçeceğine inanıyorum. İnat etmenin iki ülkeye de faydası yok. Bu kadar beyanattan sonra, uçak düşürmenin üzerinde yeniden tartışma açarak tırmandırmanın ne Rusya'ya ne de bize faydası var. Rusya'yla bizim takışmamızdan medet uman güçlere faydası var. Rusya'nın makul davranmasını bekliyoruz.

Beni nasıl buldunuz?

Gayet başarılı. İnşallah Allah daha iyi yerlerde nasip etsin. Yavaş yavaş buradan televizyona atlarsınız. 

İnşallah yöneticilerimiz dinliyorsa bizi... Uzun zamandır radyo ve televizyonda konuşmadığınız birçok şeyi konuştuk.
Ben televizyonlara belli dönemlerde ve o dönemlerde çok sık çıkarım. Seçimlerden sonra televizyona bir kez çıktım. Sen de böyle ısrar etmesen burada radyoya çıkacak değildim. Gerekli yerde çıkmanın faydası var o zaman izleyicin çok olur. 

Sizin çok güzel bir liderlik duruşunuz var. Çok mutlu oldum. Benim de tarihe güzel bir anı yazmama vesile oldunuz. 
Ben teşekkür ederim. 

Bizim Ankaramız, ben 22 yıldan beri belediye başkanıyım. 22 yıl önce ki Ankara ile bugünkü Ankara'nın hiç ilgisi yok. Dün bize 10 tane elçi geldi. Büyükelçilerin 10'u da kalkıp Ankara konusundaki kanaatlerini medyaya söyledi. Ben gurur duydum. Kalkıp elçilere bunu metazori söyletemezsiniz.

Kafa Açan Uzman

Kafa Açan Uzman

Hafta içi her gün
07:00 - 09:00
Kafa Açan Uzman
Serdar Trafikte

Serdar Trafikte

Hafta içi her gün
16:00 - 18:00
Serdar Trafikte