Hükümetten boşanmalara karşı önlem

Hükümet boşanma sayısındaki artış nedeniyle harekete geçti. Meclis'te ilk iş olarak bir boşanma araştırması açılması ve bu konuda bir komisyon kurulması planlanıyor.

Hükümetten boşanmalara karşı önlem

Boşanmalar Hükümetin merceği altında. Geçen yıl tam 131 bin çift evliliğini noktaladı. Artan bu oran hükümeti de alarma geçirdi. AK Parti bu hafta Meclis'te ilk iş boşanma sebepleri ve tedbirlerin belirlenmesi için Meclis araştırması açılamasını isteyecek. 
 
AK Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz ve arkadaşlarının verdiği "Boşanma araştırması önergesi"nin salı günü görüşülmesi planlanıyor. AK Parti, bu konuda komisyon kurulmasını istiyor, muhalefete ön bilgi verildi.
 
AK Parti'nin önergesinde, artan genç nüfusa karşın evlilik oranlarının düştüğü, boşanmaların ise arttığına işaret edildi, "aile dramları yaşandığı" belirtildi. 
 
Değerlendirmede "2014'te evlenme hızının binde 7 nokta 8 olduğu, boşanan çiftlerin sayısının ise önceki yıla göre yüzde 4 buçukluk artışla 130 bin 913'e yükseldiği" belirtildi. 
 
Araştırma önergesinde "Rakamların toplumun temel taşı ve ana birimi olan aile kurumunun yara aldığını gösterdiği, önlem alınmadığı takdirde sıkıntılara sebep olacağı" kaydedildi. 
 
Önergede son dönemde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın attığı adımlara da yer verildi. Çeyiz, konut ve doğum yardımlarıyla desteklere rağmen aile kurumunda yaşanan bozulmaların araştırılmasının yaralı olacağının altı çizildi. 
 
Önergede boşanmanın ardından çocukların yaşadığı psikolojik sorunlara da değinildi "Boşanma, kişisel ve ailevi problemler olmaktan öte toplumun genelini ilgilendiren sonuçlar doğurmaktadır" denildi. 

 

Kafa Açan Uzman

Kafa Açan Uzman

Hafta içi her gün
07:00 - 09:00
Kafa Açan Uzman
Serdar Trafikte

Serdar Trafikte

Hafta içi her gün
16:00 - 18:00
Serdar Trafikte