"Hamsi Şöleni"nde 2 ton hamsi tüketildi

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Öğrenci Konseyince düzenlenen "Hamsi Şöleni"nde 2 ton hamsi tüketildi.

"Hamsi Şöleni"nde 2 ton hamsi tüketildi

Cumhuriyet Yerleşkesi'nde kurulan ızgaralarda pişen hamsi için uzun kuyruklar oluştu. Protokol üyeleri, akademisyen, personel ve çok sayıda öğrencinin katılımıyla yapılan şölende, yaklaşık bir saatte 2 ton hamsi tükendi. Öğrenciler, kemençe eşliğinde horon oynadı.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Karadeniz" denince akla hamsi geldiğini vurgulayarak "Hamsi, ilimizde severek tüketilen bir balık türü. Hatta Karadeniz'de hamsiye balık demezler, direkt hamsi denir. Çinekop, lüfer gibi türlere balık deniyor ancak hamsiye balık denmiyor. Bütün halk da hamsiyi severek tüketiyor" dedi.

Ordu Üniversitesine farklı coğrafyalardan öğrenciler geldiğini anlatan Balkanlıoğlu, şunları söyledi:

"Türkiye'nin birçok yerinden ve hatta yurt dışından öğrencilerimiz burada öğrenim görüyor. Karadeniz kültürünün öğrencilerimize verilmesi gerekir. Bu anlamda da geleneksel hale gelen Hamsi Şöleni düzenleniyor. Şu anda 2 ton civarında hamsi, ızgarada barbekü yapılmış ve çocuklarımıza ücretsiz ikram ediliyor. Biz de tattık ve çok güzel olmuş. Öğrencilerimiz de bunun hazzını yaşıyor."

ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç ise kültürler arası diyalogları geliştirmek için amacıyla şölenin yapıldığını belirterek "Protokolün de katılımıyla hem şehir bütünleşmesi hem de farklı kültürlerden gelen öğrencilerimizin halk oyunlarından hamsi tüketimine kadar bir arada olmaları, sınavlar öncesi dinlenmeleri, bizi çok mutlu ediyor" diye konuştu.

Şölen öncesi protokol üyelerinin katılımıyla beden eğitimi ve spor öğretmenliği bölümünün fitness salonunun açılışı yapıldı.

Kafa Açan Uzman

Kafa Açan Uzman

Hafta içi her gün
07:00 - 09:00
Kafa Açan Uzman
Serdar Trafikte

Serdar Trafikte

Hafta içi her gün
16:00 - 18:00
Serdar Trafikte