'Almazsan alma Rusya' deyip halka bedava dağıttı

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde yerel bir marketler zincirinin sahibi uçak krizinin ardından, Rusya’nın Türk mallarına ekonomik yaptırım uygulamasına tepki için, Rusya gümrüğünden geri dönen 10 ton narenciyeyi üreticiden satın alarak çarşı merkezinde halka bedava dağıttı.

'Almazsan alma Rusya' deyip halka bedava dağıttı

Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesinin ardından Rusya’nın Türkiye’den satın aldığı mallara ekonomik ambargo kararına Kadirli ilçesindeki bir iş adamından ilginç bir tepki geldi. Kadirli ilçesinde 8 şubesi olan yerel bir marketler zincirinin sahibi iş adamı Kasım Yasdıoğlu ilçeden ve çevre ilçelerden Rusya’ya gönderilen ancak Rus gümrüğünden geri dönen özellikle narenciye ve domatese dikkat çekmek için üreticiden 5 ton mandalina ve 5 ton domates alarak şehir merkezine stant kurup halka bedava dağıttı.

Üzerinde “Rusya’ya inat domates mandalina bedava” ve “Almazsan alma Rusya, sen almazsan biz alır bedava dağıtırız” şeklinde yazı bulunan pankartları gören vatandaşlar önce şaşırdı sonra mandalina ve domatesin bedava dağıtıldığını duyunca uzun kuyruklar oluşturdu.

Amacının Rusya’nın uyguladığı ekonomik ambargoya tepki göstermek olduğunu belirten iş adamı Kasım Yasdıoğlu, “Rusya ile Türkiye arasında son zamanlarda gelişen olaylardan dolayı, Rusya’nın Türk mallarını almaması ve boykot etmesine karşı ben de Kadirli’den Rusya’yı boykot ediyorum. Rusya’nın almadığı ürünlerde kendi paramla üreticiden satın alıp burada halka bedava dağıtıyorum. Rusya’ya Putin’e inat diyorum ki almazsan alma Rusya biz bize yeteriz sen almazsan biz alır halka da bedava dağıtırız. Türkiye sadece Rusya’ya değil artık tüm dünyada bir güçtür” şeklinde konuştu.

kaynak:akşam

Kafa Açan Uzman

Kafa Açan Uzman

Hafta içi her gün
07:00 - 09:00
Kafa Açan Uzman
Serdar Trafikte

Serdar Trafikte

Hafta içi her gün
16:00 - 18:00
Serdar Trafikte