Altın Portakal'ın Gözdesi Sarmaşık Sinemalarda!

Yılın en iyi yerli filmlerinden olan Sarmaşık, vizyona girdiği hafta sonu 52. Antalya Film Festivali'nden tam 4 büyük ödülle döndü!

Altın Portakal'ın Gözdesi Sarmaşık Sinemalarda!

4 Aralık'ta vizyona giren yerli dram yapımı Sarmaşık, 52. Antalya Uluslararası Film Festivali'nde En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo ve En İyi Erkek Oyuncu dallarında toplam 4 ödül alarak festivale damgasını vurdu!

Gişe Memuru filmiyle dikkatleri Tolga Karaçelik’in yazıp yönettiği son film Sarmaşık'ın görüntü yönetmenliğini Gökhan Tiryaki üstlenirken, müzikler de Ahmet Kenan Bilgiç imzası var. Dramın ağır bastığı yapımın oyuncu kadorsunda ise Nadir Sarıbacak, Özgür Emre Yıldırım, Hakan Karsak, Onur Öztürk, Kadir Çermik, Osman Alkaş, Ahmet Baki Kurtuluş ve Seyithan Özdemir yer alıyor. Alan daraldıkça azalan umutlar ve kaygıların şiddete, şiddetin ise gerçeklik kaybına yol açtığı çarpıcı gidişatı güçlü bir anlatım diliyle beyazperdeye yansıtan Sarmaşık önemli festivallerde yolculuğuna devam ediyor.

Dünya prömiyerini Sundance Film Festivali’nde yapan film daha sonra Karlovy Vary, Sydney, Toronto, Selanik, Sao Paolo, Brisbane Asia Pacific gibi önemli uluslararası film festivallerinde sinemaseverlerle buluştu. Britanya’nın en büyük film festivallerinden biri olan East End Film Festivali’nden En İyi Film ödülü kazanan yerli dram Türkiye prömiyerini yaptığı 22. Uluslararası Altın Koza Film Festivali’nden En İyi Yönetmen ve En İyi Erkek Oyuncu ödülleriyle, 6. Malatya Uluslararası Film Festivali’nden En İyi Erkek Oyuncu ödülüyle döndü.

 

 

 

Kafa Açan Uzman

Kafa Açan Uzman

Hafta içi her gün
07:00 - 09:00
Kafa Açan Uzman
Serdar Trafikte

Serdar Trafikte

Hafta içi her gün
16:00 - 18:00
Serdar Trafikte