Alman basınında 'Sivas'a büyük övgü

'Sivas' Almanya'da 15 sinemada gösterime girdi.

Alman basınında 'Sivas'a büyük övgü

Kaan Müjdeci'nin, başarılarını katlayarak ve ödüllerine yenilerini katarak yolcuğuna devam eden ilk filmi 'Sivas';Almanya'da 15 sinemada gösterime girdi.

11 yaşındaki Aslan adlı bir çocuk ile Sivas isimli bir dövüş köpeğinin, bozkırda geçen hikayesini anlatan film;Almanya'nın önde gelen gazetelerinden ve eleştirmenlerden oldukça önemli yorumlar alıyor.

Dünyanın farklı festivallerinde büyük övgüler alan ve ödüller kazanan 'Sivas';Berlin'de gerçekleşen galasının ardından, geçtiğimiz hafta Almanya'da 15 salonda gösterime girdi. İlk filminde yakaladığı başarıyla sinema dünyasında adından sıkça söz ettiren Kaan Müjdeci'nin yazıp yönettiği 'Sivas';Almanya'da da büyük övgüler alıyor.

Frankfurter Allgemeine Zeitung Kültür Eki'nde Dietmar Dath'ın 'Öfkeli güzelliğin ısırığı: Buz gibi bulutları nefes veren bir manzara, bir çocuk, bir köpek ve acımasız yetişkin dünyası. Müjdeci'nin filmi 'Sivas' bir sinema mucizesi' şeklinde yorumladığı 'Sivas' için;Berliner Zeitung Kültür Eki'nde Susanne Lenz 'Lassie bir rüya, 'Sivas' ise gerçeklik' diyor. Tip Berlin, Hamburger Abendblatt gibi gazete ve dergilerin yanı sıra;RBB TV, RBB Radyosu, Deutschland Radio Kultur, Radio Eins, Funkhauseuropa Köln Radyosu ve Metropol FM gibi mecralar da 'Sivas'la ilgili röportaj ve haberlere geniş yer veriyor. SWR Kültür'de Rüdiger Suchsland'ın 'Yetişkinliğin acımasızlığına karşı duruş' şeklinde yorumladığı 'Sivas' aynı zamanda ARTE Cinema kanalının da bu haftaki seçkisinde yer alıyor.

88. Akademi Ödülleri'nde (Oscar) 'En İyi Yabancı Film' dalında Türkiye'nin adayı olan 'Sivas';başvurusunun kabul edildiği 73. Altın Küre Ödülleri adaylarının açıklanması için de gün sayıyor.

kaynak:intercinema

Kafa Açan Uzman

Kafa Açan Uzman

Hafta içi her gün
07:00 - 09:00
Kafa Açan Uzman
Serdar Trafikte

Serdar Trafikte

Hafta içi her gün
16:00 - 18:00
Serdar Trafikte