Diyet yapanlar dikkat!

Yıllardır diyet yapanlar için tek gerçek ara öğün mü!

Diyet yapanlar dikkat!

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Yüksekokulu'nda görev yapan Öğretim Görevlisi ve Beslenme Diyet Uzmanı Esma Aksoy Kendilci, ara öğünün sağlıklı beslenmede ve zayıflamada çok önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, “Ara öğün ve atıştırma kavramlarını karıştırmamak gerekiyor. Ara öğün, ana öğün kadar önemlidir" dedi.  
 
  Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Yüksekokulu'nda görev yapan Öğretim Görevlisi ve Beslenme Diyet Uzmanı Esma Aksoy Kendilci, insan sağlığında ara öğünün önemine değindi. Kendilci, ara öğünün sağlıklı beslenmede ve zayıflamada çok önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Ara öğün ve atıştırma kavramlarını karıştırmamak gerektiğini, ara öğünün ana öğün kadar önemli olduğunu vurgulayan Kendilci, "Ara öğünler açlığı bastırarak diğer ana öğünde fazla miktarda besin tüketmemizi engeller. Kan şekerimizi dengede tutarak kilo vermeye yardımcı olur. Yapılan çalışmalarda ara öğün tüketen kişilerin metabolizma hızlarının yüksek olduğu gözlenmiştir. Ara öğün ve atıştırma kavramlarını karıştırmamak gerekir. Düzensiz saatlerde sürekli ‘ara öğün alıyorum’ diye atıştırmak, uzun süreli insülin hormonu salınımında problem oluşturur ve insülin direncini arttırır. Bu durum da yağlanma artar ve metabolizma hızı azalır. Bu problemin oluşmaması için yemekten sonra 3-4 saat hiçbir şey yemeyip midemizi ve insülin hormonunu dinle  ndirmemiz gerekir. Bu faydalarından dolayı günde 3 ana ve 3 ara öğünde kuşluk, ikindi ve gece olmak üzere 6 kez beslenmeliyiz. Ayrıca ara öğünler az ve belirli saatte olmalı, yüksek kalori içermemelidir. 100-200 kalori ile sınırlı kalmalıdır" dedi.

Diyet Uzmanı  Kendilci, önemli olan atıştırma şeklinde sürekli yemek değil, belli saat ve zamanda planlı, sağlıklı ara öğünlerin tüketimini alışkanlık haline getirmek olduğunu kaydetti.

 

Kafa Açan Uzman

Kafa Açan Uzman

Hafta içi her gün
07:00 - 09:00
Kafa Açan Uzman
Serdar Trafikte

Serdar Trafikte

Hafta içi her gün
16:00 - 18:00
Serdar Trafikte