Bu kanser türü en cok gençleri vuruyor

15-35 yaş aralığı dikkat! En riskli dönem olan bu yaş aralığındaki her 9 gençten 1’ine testis kanseri teşhisi konuluyor.

Bu kanser türü en cok gençleri vuruyor

Üroonkoloji Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Güven Aslan, testis kanseri açısından 15-35 yaş aralığının en riskli dönem olduğunu, bu yaş grubundakilerin farkındalıklarının artırılması gerektiğini belirterek, "Her 9 gençten 1'i testis kanseri" dedi. 

FARKINDALIK GEREKTİRİYOR

Akciğer, meme, gırtlak ve prostat kanserlerinin sık görülen ve halk arasında daha çok bilinen kanser türleri olmasına karşın, testis kanserine daha az rastlandığını ifade eden Aslan, "Bu türde özellikle genç erişkinler tehdit altında" uyarısında bulundu. 

Erken tanıda yüzde 100 başarı 

Testis kanserinin görülme sıklığını arttıran nedenler arasında inmemiş testis, "Klinefelter sendromu", kısırlık, birinci derece akrabada benzer hastalık öyküsü olduğu belirten Aslan, bu tür durumlarda doktor kontrolünün şart olduğuna vurgu yaptı. Aslan, erken tanının da çok önemli olduğunu belirterek, her erkeğin ayda bir defa düzenli şekilde testislerini muayene etmesi gerektiğini söyledi. 

 

Kafa Açan Uzman

Kafa Açan Uzman

Hafta içi her gün
07:00 - 09:00
Kafa Açan Uzman
Serdar Trafikte

Serdar Trafikte

Hafta içi her gün
16:00 - 18:00
Serdar Trafikte