Esra Erol'dan Alem FM'e samimi açıklamalar!

Alem FM’in başarılı programcısı Adem Metan, ünlü Televizyon Programcısı Esra Erol’u konuk etti. Türkiye’nin en çok izlenen evlilik programlarına imza atan Esra Erol, Adem Metan Show’a çok ilginç açıklamalarda bulundu.

Esra Erol'dan Alem FM'e samimi açıklamalar!

 

“ALLAH’A ŞÜKÜR DARBE GİRİŞİMİ BAŞARISIZ OLDU”

Adem Metan, sohbet sırasında Erol’a 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasındaki dik duruşunu hatırlattı. Yaşadıklarını anlatan Erol, o saatlerde tatilde arkadaşlarıyla yemek yediğini belirtti. Bir ara Whatsapp’tan gelen bir mesaja dikkat kesildiğini anlatan Erol, sözlerini şöyle sürdürdü: “Arkadaşım köprüde askerlerin olduğunu söyledi. Hemen Twitter’a baktım, gerçekten askerler ve tanklar var, diye yazıyorlardı. Okuyunca, yanımdakilere, ‘Köprüde askerler varmış’ dedim. Önce terör eylemi olabileceği söylendi. Ancak eşim ‘Köprüde askerin ne işi var?’ deyince telefon trafiği başladı. ‘Ne oluyor?’ diye düşünmeye başladık. Yemeklerimizi yemeden masadan kalktık. Çocuklarımın yanına gittim. Başka söyleyecek bir şey yok.”

“HERKES BAYRAĞINA VE ÜLKESİNE SAHİP ÇIKSIN”

Darbe girişiminin başarısız olmasından dolayı  Allah’a şükrettiğini anlatan Erol, herkesin yaşamını normal şekilde yaşadığını kaydetti. “Allah bir daha böyle günler yaşatmasın’ diyen Erol, “Böyle yürekli, vatanına, milletine bağlı bir halka darbe yapılmaz, yapılmamalı. Dünyadaki herkes sokaklarda tankları ve insanları görünce olan biteni kavradı. ABD’nin Dışişleri Bakanı Biden bile, Türk halkına güvendiğini söyledi. Samimi olduğuna inanıyorum. Mezhep, dil, din, ırk önemli değil. Hepimiz bu ülkede yaşıyoruz. Başka vatanımız ve evimiz yok. Herkes bayrağına,ülkesine ve değerlerine sahip çıksın.” diye konuştu. Metan bu sırada, “Böyle zor zamanlarda ortaya çıktınız. Siz ve sizin gibi isimler yüz yıl sonra bile konuşulacak”, deyince,  Erol, teşekkür ederek, “O gece ilk Türk bayrağını instagram ve Twitter’daki paylaşımlarımda gösterdim. “ dedi.

“SINIRLARIMI KORUYABİLDİM”

Sosyal medyadan gelen soruları açık yüreklilikle cevaplandıran ünlü televizyoncu, TV’deki ve evdeki Esra Erol’un farklı olduğunu ifade etti. Erol, şöyle konuştu: “Ama televizyoncu Esra Erol olmak nasıl derseniz. İlk zamanlar ne yaptığımı anlayamıyordum. Ancak şimdi daha iyi anlıyorum. İlk başlarda TV programı yapacağım ve sonra ,evime döneceğim, diyordum. Çünkü sınırlarım var, onlardan asla geçmeyeceğim, dedim. Şükür bu sınırları koruyabildim.Evdeki Esra ile işteki Esra’yı birbirine karıştırmadım.”

‘KARA-KURU KIZ GÜZEL PROGRAM SUNUYOR’ DEDİLER”

Metan’ın, “Evlilik Programı yapmaya nasıl karar verdiniz?” şeklindeki sorusunu cevaplayan Erol, o dönemde Flash TV’de gelen teklif ile sunuculuk yapmaya başladığını anlattı. Ardından, izleyicilerin, ‘kara-kuru bir kız var. Güzel program sunuyor’ dediler. Böylece programım yayıldı.” dedi. Yeni sezonda içerikte bir çok yeni sürprizler olacağını da kaydeden Erol, programlarına hep yenilikler kattığını söyledi. Loca kavramını getirdiğinde ilk başlarda anlaşılamadığını da belirten Erol, ‘Durun ve bekleyin, dedim. Sonunda anladılar.” şeklinde konuştu. Programının 10. Sezonuna girdiğini de anlatan Erol, “Arkadaşlarım benim yanımda kazanıyorlar ve aile kuruyorlar. Bu çok güzel bir duygu. Hem birbirimizi çok iyi anlıyoruz.” dedi. Bir soru üzerine Ali Şan’ın artık evlenmeyeceğini düşündüğünü de ifade eden Erol, “Dilimize pelesenk oldu. Ancak bu yıl çok ilginç geçti. Kıvanç Tatlıtuğ, Tarkan, Kenan İmirzalioğlu evlendi.” diye konuştu.

“PROGRAM SUİSTİMAL EDİLİYOR”

10 yıldır programı başarıyla sürdürdüğünün altını çizen Erol, bunun önemli olduğunu kaydetti. Milyonlarca seyircisi olduğunun altını çizen Erol, sözlerini şöyle sürdürdü: “İzleyicilerimin bana güveni ve inancı var. Bu inancı güveni sarsamam. Babam derdi ki, ‘güveni kazanmak yıllar ancak kaybetmek çok kısa sürer’ Benim seyircim benim için çok önemli. Eleştirilere de çok önem veriyorum. Program suistimal ediliyor mu, ediliyor. Ancak ben kendi yayıncılığımdan sorumluyum.”

“EVİMDE KENDİMİ ÜNLÜ OLARAK GÖRMEM”

Adem Metan’ın, ‘çok misafiriniz var mı?’ diye sorması üzerine Erol, evinde sıkça misafirler ağırladığını belirterek, “Misafirlerimi çok iyi ağırlarım. Onları en iyi şekilde ağırlamak için çok titiz davranıyorum. Ben evimde kendimi ünlü görmem. Çok iyi ev sahipliği yaparım.” dedi.

 “ANNE-OĞUL CANLI YAYINDA”

Adem Metan’ın bu programında da bir sürpriz yaşandı. Bu sırada yanına minik oğlu Ömer getirilince duygulanan Erol, kulağına ‘Ben bir bal arısıyım’ şarkısını fısıldadı. Metan’ın, bunun Türkiye’de bir ilk olduğunu belirtmesi üzerine Erol, ‘Evet bir ilk oldu.” dedi. Mutlu ve huzurlu bir aileye sahip olduğunu da anlatan Erol,  “Eşim Ali ile aramızda çok büyük bir saygı var. O saygınlığımızı hep koruduk. Bizi tanıyanla da öyle söylüyor. Birbirimizden çekindiğimizi söylüyorlar. Bu da güzel bir şey.” dedi. Eşinin Büyükada’da bir oteli olduğunu da anlatan Erol, birbirleriyle gurur duyduklarını söyledi. Bir soru üzerine Umut Evleri Projesi’ni de tanıtan Erol, 7 bin kadına ücretsiz psikolojik ve hukuk danışmanlığı hizmeti verdiklerini kaydetti.

“GELİNLERİM OĞULLARIMI SEVSİN BAŞIMIN TACI EDERİM”

Esra Erol, ‘nasıl bir kayınvalide olursunuz?’ diye sorulunca da yine ilginç cümleler sarf etti.  Espri yaparak, “Onlara, ‘Bana bakın ben zamanında evlilik programı sunuyordum, yemezler, diyeceğim.’ diyen Erol, bunun çok bencilce bir duygu olduğunu söyledi. Kendisinin çok iyi bir kayınvalide olacağını da ifade eden Erol, şöyle konuştu: “Gelinlerim oğullarımı sevsin başımın tacı ederim. Onlarla gezerim ve onlara hediye alırım. Takılarım var. Onları gelinlerime bırakacağım.” dedi.

“BİNLERCE ÇİFTİ EVLENDİRDİM”

Erol, yine Metan’ın, sosyal medyadan gelen, ‘ilk evlendirdiğiniz kimdi’ şeklindeki bir sorusu üzerine de “Binlerce çifti evlendirdim. Nasıl hatırlarım? Şu an hatırlayamıyorum.”  diye ilginç bir karşılık verdi. Sohbet sırasında programında bazen deliliklerinin tuttuğunu da anlatan Erol, bazen telefonla katılanları hatırladığını söyledi. Erol, “Bir gün bir izleyicimiz, ‘Esra Hanım 4 yıl önce programa katılmıştım’ deyince ben de, ‘üzerinizde sarı kazak mı vardı’,diyorum. Arkadaşlarım bile bana, deli misin?’, diyorlar.”şeklinde konuştu. Özel yaşamıyla ilgili soruları da cevaplayan Erol, en çok sebze yemekleri bamya ve taze fasulyeyi sevdiğini anlattı. Yemek yapmayı sevdiğini de belirten Erol, tuzu fazla tercih etmediğini anlattı.

 

“HANGİ DİZİLERİ İZLİYOR?”

İyi bir TV izleyicisi olduğunu da kaydeden Erol, özellikle dizilerden Kiralık Aşk ile Seviyor Sevmiyor’u kaçırmadığını söyledi. Erol ayrıca haber programlarını, belgeselleri ve yemek programlarını sıkça izlediğini ekledi. Evde kumanda kavgası yaşanmdağını da söyleyen Erol, eşile sadece hangi filmi izleyecekleri konusunda tartıştıklarını anlattı.

DEMET’İ, GÖKHAN TEPE’Yİ,TARKAN’I, GÜLŞEN’İ DİNLİYORUM”

Müzik ile arası sorulunca ünlü sunucu, Türk Pop Müziği’ni çok sevdiğini söyledi. Türk şarkıcılardan Gökhan Tepe, Gülşen, Demet Akalın ve Tarkan’ın çok severek dinlediğini kaydeden Erol, “Şarkıları ezbere biliyorum. Zaten biliyorsunuz ben de radyo kökenliyim” dedi. Erol, İlyas Yalçıntaş’ın “İçimdeki Duman “ şarkısını da sıkça dinlediğini söyledi.  Erol, yine bir soru üzerine de sosyal medyadaki takipçilerinin yıllar içinde arttığını kaydetti. 2 milyon takipçisi olduğunu hatırlatan Erol, “Bir fotoğraf koyuyorsunuz, 100 bin beğeni oluyor. Ülke gündemiyle ilgili düşüncelerimi samimiyetle paylaşıp, tepkimi ortaya koyuyorum. Vakit buldukça yorum yapıyorum.” şeklinde konuştu.

“BABAMA AŞIK OLDUĞUM İÇİN BEŞİKTAŞLI OLDUM”

Futbolla ilgileniyorum. Ben Beşiktaşlıyım. Lige renk katıyoruz. Babam Beşiktaşlıydı. Babama aşık olduğum için Beşiktaşlı oldum. Babam bana mektup yazıyor. ‘Yüz yüze söylerim ancak savunmaya geçersin. İki üç kere oku sonra yorumla, diyor. İletişimin doğru yollarını seçiyor. Böyle bir babaya sahipken ben nasıl insanlarla çok iyi iletişime geçmeyeyim.İnsanların en önemli aracı konuşmaktır.Önyargılıyız. Karşıdakini dinlemiyoruz. Hemen konuşuyoruz. Ben insanlara güvenmeyi seviyorum. Kalbimi sonsuz açarım, krediyi sonsuz veririm. Objektif değerlendirebilmeliyiz. Acaba menfaatine gelmediği için mi yoksa gerçekten zarar verdiği için mi insanı raftan indiriyoruz. İyi değerlendirmeliyiz.”

“HEP EN YAKINIMIZDAKİNE ZARAR VERİYORUZ”

Metan, ‘Kötülük gördüğünüz insanlar olmuyor mu?’ diye bir soru yöneltince Erol, insanların birbirleriyle kısa sürede çok samimiyet kurmasının yanlış olduğunu söyledi. Her zaman araya belirli mesafe koymanın önemli olduğunu anlatan Erol, “Biz hep en yakınımızdakilere zarar veriyoruz. Annemiz, babamız, kardeşlerimiz. Dışarıya güzel yüzümüzü, ancak ailemize de başka yüzümüzü gösteriyoruz. Hayatımızda en çok saygı göstermemiz gereken ailemizdir. Ailemize karşı yumuşak kalbimizi korumalıyız. “diye konuştu. Hayatta en önemli şeyin dua yapmak olduğunu da belirten Erol, güne dua ile başladığını belirterek, “Günü öyle karşılıyorum. Rabbimin ve Kur’anın hikmetli sözcükleri bana güç veriyor. Çocuklarımı, kendimi, işimi Allah’a(c.c.) teslim ediyorum. Teslimiyetçi olmak lazım.” dedi.

“3 ALTIN KELEBEK ÖDÜLÜM VAR”

Programlarının izleyiciler tarafından beğenilmesinin kendisine güç verdiğini de anlatan Erol, onların sayesinde 3 Altın Kelebek Ödülü aldığını anlattı. Metan, ‘Bu konudaki düşünceni alabilir miyiz?’ diye sorunca ünlü sunucu şunları söyledi: “Ödüllendirilmek çok kıymetli. Takdir ediliyor, tebrik ediliyorsunuz. Seni izleyenlerin oylarıyla beraber sen takdir ediliyorsun. Tabii ki, en iyi sunucu ödülünü alınca en iyi sunucu ben olmuyorum. Başka başarılı arkadaşlarımız da var. Ben tüm sezondaki yorgunluğumu o ödülle atıyorum. Ece Erken, instagramda yazmış, ‘kadın kuşağı gündüz kuşağı sadece evlilik programları mı olmalı?’ diye sormuş. Haklı. O da TRT’de program yapmış.O kategoride de ödül olmalı. Hepimiz orada olmalıyız.“

“TAHSİN AMCA 50 YIL ÖNCEKİ AŞKINI ARAMAK İÇİN KATILDI”

Erol, Metan’ın, ‘İlginç programlarınız oluyor. Birkaç tanesini anlatır mısınız?’ diye sordu. Bunun üzerine Erol, ilginç örnekler sundu. Tahsin Amca’nın kendisini etkilediğini anlatan Erol, 50 yıl önce İstanbul’da aşık olduğu kızı aramak için programa katıldığını söyledi. Erol, “Ona seslenmek için gelmişti. Bir amcamız da Almanya’daki oğlunu kaybetmişti. 11 yıldır rüyasında görüyormuş. Öğrendik ki, oğlu, 45 yaşında vefat etmiş. Kimsesizler mezarlığına gömmüşler. Çok güzel aşık olunan anlar yaşanıyor. ‘İşte aradığım bu’ dedikleri anlar, oluyor. İnsanların mutluluğuna köprü olmak güzel bir duygu.” Erol, meşhur ettiği ‘elektrik almak sözünün’ de  annesine ait olduğunu söyledi.

Dinleyenleri çocukluğuna da götüren Erol, babasının kendisini Kur’an kursuna gönderdiğini belirterek, kurs sonrası yüzmeye gittiklerini anlattı. Erol, çocuklarının da basketbolcu, tenisçi olmasını istediğini söyledi. Erol, oğlu İdris Ali’nin astronomiye merak duyduğunu da söyledi.

Programın sonunda hayranlarına da bir mesaj veren Erol, 29 Ağustos’ta ATV’de programının başlayacağını ve 16.30’da herkesi ekrana beklediğini söyledi. 

Kafa Açan Uzman

Kafa Açan Uzman

Hafta içi her gün
07:00 - 09:00
Kafa Açan Uzman
Serdar Trafikte

Serdar Trafikte

Hafta içi her gün
16:00 - 18:00
Serdar Trafikte