Ahmet Çakar'dan Alem FM'e samimi açıklamalar

ALEM FM’in başarılı programcısı Adem Metan’ın programına konuk olan Spor Spikeri Ertem Şener ile eski hakem ve TV yorumcusu Ahmet Çakar Adem Metan Show’da çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Ahmet Çakar'dan Alem FM'e samimi açıklamalar

TERİM’E KARIMI VE PARAMI TESLİM EDEBİLİRİM”

Türkiye’de Terim gibi geçmişten günümüze çok başarılı futbol adamları olduğunu da kaydeden Çakar, onu takdir ettiğini de belirterek insani yönüne çok güvendiğini kaydetti. Çakar, “Kuşkusuz ülkemizde gelmiş geçmiş belki bir daha gelmeyecek, en başarılı futbol adamı Fatih Terim’dir,onun insanlığını da biliyorum. Karımı ve paramı teslim edeceğim adamdır. İnsan olarak çok severim. Ancak, Türkiye’nin 1 numarası olması onun dokunulmaz olduğu anlamına gelmiyor. Çakar, Nobel Ödülü kazanan Aziz Sancar gibi isimlerin çok önemli olduğunun altını çizerek, “Biz kimiz, şov yapıyoruz. Şov yapan insanlarız.” dedi. Araya giren Şener de, “Fatih Terim çok özel bir insandır” dedi. 

“ÇAKAR’IN GÖZLERİ DOLDU”

Bu sırada Çakar çok farklı bir konuyu gündeme getirdi. Köşe Yazarı Rasim Ozan Kütahyalı’nın, Fatih Terim’e hakaretten dolayı yargılandığını ve hapsi gireceğini iddia eden Çakar, bu duruma çok üzüldüğünü belirtti. Çakar, şu iddialı cümleleri sarf etti: 

“Eğer yargı onarsa Kütahyalı, Fatih Terim’in şikayeti üzerine 4 ay hapis yatacak. Peki Rasim Ozan’a ne olacak. O eğer 4 ay hapis yatarsa hakkımı helal etmiyorum. Fatih Terim de bir vakit yazar Osman Tanburacı’ya küfür etmişti. O da hapis yatabilirdi ancak yatmadı. Zaten yatmamalıydı. Kütahyalı da bu sebeple eğer hapis yatarsa küçük kızlarından ayrı kalacak. Kütahyalı hapse girerse ahrette iki elim onun yakasında olur. Kütahyalı adına Türk radyolarının en büyüğünden sesleniyorum, ‘Onun iki küçük kızı var. Fatih Hoca sana yakışanı yap.”

“ALMANYA VE RUSYA İŞBİRLİĞİ YAPIYOR”

Programda ayrıca Alman Parlamentosu’nda ‘Ermeni Soykırım iddialarının kabul edilmesi’ de gündeme geldi. Çakar, kararın çok yanlış olduğuna dikkat çekerek, “Hastaya doktor bakar ve ameliyatına karar verir. Soykırım tartışmalarını da tarihçiler tartışmalı. Bu işi gıdıklamak en çok bize ve Ermenistan’a zarar verir.” tespitinde bulundu. ABD, Fransa ve İngiltere’nin kaybetmeyeceğini savunan Çakar, Osmanlı Devleti’nin 600 yılı aşkın süre üç kıtada hüküm sürerken bir kiliseyi dahi yıkmadığını ve insanları katletmediğini savundu. Çakar şöyle konuştu: “Düşünceme göre süper güç, Türkiye’ye istediğini yaptıramayınca tokat atmak için bu hamleyi yaptırıyor. Ancak Almanların aldığı bu kararın bizim açımızdan da bir yaptırımı yok. Yalnızca bizi üzer; çünkü, biz Türkler en çok Almanlarla evlenmişiz. Orada 2 milyon insanımız yaşıyor.” 

Adolf Hitler’in 2.Dünya Savaşı’nda başta Yahudi olmak üzere binlerce insana soykırım uyguladığını hatırlatan Çakar, “Almanlarla biz hiç sorun yaşamadık. Bu sapık adam bile Bulgaristan’a girdi ancak ülkemize dokunmadı. Lakin, birileri bize Güneydoğu, İŞİD, PYD üzerinden istediklerini dikte ettirmek istiyor, diye düşünüyorum.” dedi. Çakar, TBMM’de milletvekillerinin topyekün tepki göstermesinin de olumlu olduğunu dile getirdi. Kendisinin de Alman ekolünden yetiştiğini ifade eden Çakar, Almanlar ile Ruslar’ın ABD’ye karşı harekete geçmiş olabileceklerini de kaydetti. Çakar, ilişkilerin iyi olduğu bir dönemde Almanların böyle bir karar almasına şaşırdığını da vurguladı. ABD’de her ülkeden insanın yaşadığını beliren Çakar, siyahi Başkan, Gürcü Genelkurmay Başkanı ve generaller çıkardıklarını da belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yalnız Türkiye Cumhuriyeti devleti son 70 yılda bir tane gayrimüslim general, vali veya polis müdürü çıkarmadı. 1988 yılında acemilik sonrası birliklerimize gitmek için yedek subaylık yaparken kura çekecektik. Baktım 3-4 Ermeni ve Musevi farklı torbadan çektiler. Yani ‘sizi sınır bölgelerine, havalimanı ve ordu evi gibi önemli yerlere göndermem’, diyorlardı. Devlet bunun cevabını vermeli.” Çakar, ayrıca yayın sırasında kendisine cep telefonyla mesaj çeken eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül için de, “Ben Şişli’de görev yaptım. Sarıgül’ün gayrimüslimlere yönelik güzel işler yaptığını gördüm. Tebrik ediyorum.” dedi. 

“3.HAVALİMANI YÜZÜNDEN YAPIYORLAR”

Almanların, 3. Havalimanı’ndan rahatsız olduklarını belirten Erdem Şener ise, bu yüzden sıkıntı çıkardıklarını savundu. Şener, “Ortadoğu, Uzakdoğu’dan kalkan uçaklar önce İstanbul’a uğrayacak. Böylece Almanların kolu ve kanadı kırılacak. Geçiş parasını ülkemize ödeyecekler.” diye konuştu. Kendisinin Malatyalı olduğunu da anlatan Şener, çok sayıda Ermeni komşuları olduğunu ve dostça yaşadıklarını belirterek, “Birlikte kurban keserdik. Bizi birbirimize düşürmeye çalışıyorlar. Ermeniler üzerinden bizi vurmak istiyorlar.” mesajı verdi. 

TANSİYON YÜKSELTEN KONU: “TÜKÜRÜK OLAYI”

Konu, Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan maçta Erkek Basketbol Takımı'nın Başantrenörü Zeljko Obradovic'in suratına tükürülmesi de gündeme geldi. Bu sırada farklı düşüncelerini paylaşan Şeher ile Çakar arasında tartışma yaşandı. Yapılan hareketin, ‘rezillik’ olduğunu kaydeden Çakar, bu hareketin cezasız kalmaması gerektiğini belirterek, “Ancak, bu terbiyesizliği yapan çocuğun giyim firmasındaki işinden ve okulundan atılması da kabul edilemez. Onun yatığı iş terbiyesizlik ama insanlık suçu değildir” yorumunda bulundu. Suçun cezasının orantılı olması gerektiğinin altını çizen Çakar, en az 3 yıl her türlü sportif faaliyetlerden men edilebileceğini ve cezanın TCK’ya göre uygulanması gerektiğini kaydetti. Çakar, “Gerekirse ömür boyu spor sahalarına alınmasın ancak ekmeğini ve okulunu kaybetmesi suç ve ceza oranında sağlıklı gelmiyor. Eğer, yeni çıkan trafik kanunu gibi örnek olacak caydırıcı cezalar verilseydi bu olay yaşanmazdı.” dedi. 

“İŞİNDEN ATILSIN VE CEZAEVİNE KONULSUN”

Çakar’ın görüşüne katılmadığını belirten Şener ise daha ağır ceza verilmesi gerektiğini savundu. Yapan kişinin işinden atılması hatta cezaevine konulması gerektiğini söyleyen Şener, “Obradoviç neredeyse ağlayacaktı, bu hareketi,bunu NBA’de, İtalya’da veya İspanya’da yapabilir misiniz? Bana ülkemde bin kere yapılabilir. Bu hareket şiddetle kınanmalıdır. Bu çocuğun işinden, okulundan atılması hatta cezaevine konulması gerekiyor. Ben ona adam bile diyemiyorum. Bu olaydan sonra onun satış görevi yatığı mağazaya nasıl giderim? Hocaya bu hareketi yapacaksın, müşteriye de nezaket uygulayacaksın. Yapmacık olmaz mı? Sen kimsin? Git hayvanat bahçesinde çalış daha iyi.”

Kafa Açan Uzman

Kafa Açan Uzman

Hafta içi her gün
07:00 - 09:00
Kafa Açan Uzman
Serdar Trafikte

Serdar Trafikte

Hafta içi her gün
16:00 - 18:00
Serdar Trafikte